Entry-header image

Centre culturale din Râmnicu Vâlcea

ramnicu-valcea-centre culturale ramnicu valcea

Râmnicu Vâlcea se poate lăuda cu mai multe centre culturale și obiective turistice precum Teatrul Anton Pann, Teatrul Ariel, Muzeul Satului Vâlcean, Filarmonica Ion Dumitrescu și Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea.

Teatrul Anton Pann și Teatrul Ariel

Teatrul Anton Pann și Teatrul Ariel sunt două centre culturale din Râmnicu Vâlcea. Cele doă teatre se află în locul fostului cinematograf Modern, într-o locație primitoare, liniștită și plină de istorie. Arhitectura clădirii care găzduiește cele două centre culturale este una modernă care se îmbină armonios cu un parc verde, frumos amenajat, cu multe flori și o fârtnână arteziană ce completează acest peisaj minunat.

Teatrul Antonn Pann s-a înființat ca o instituție profesionistă în mai 1990 prin decizia Prefecturii Vălcea. Acest centru cultural reprezintă continuarea unei îndelungate tradiții teatrale locale veche de 100 de ani. Între anii 1960-1980 a funcționat Teatrul popular, unul dintre teatrele de amatori cele mai valoroase din țară, fiind răsplătit cu mai multe premii naționale și internaționale. Printre piesele de teatru care s-au jucat pe scena de la Teatrul Anton Pann se numără „Paso Doble”,  „Pisicile”,  „Jack și vrejul de fasole”,  „Cerere în căsătorie”,  „Fata din mașinărie” „Firul de aur” „Un parc…o bancă” „Emisie: Titanic Vals”. De asemenea, pe scena teatrului Anton Pann și-a făcut debutul ca regizor Daniela Nane cu piesa celebră jucată pe Broadway „Who’s Who” sau „Minciuna nu are picioare atat de lungi”.

 Teatrul este alcătuit din trei săli: sala mare, sala studio și o sală pentru teatrul de păpuși, unde cei mici pot viziona spectacole care le vor aduce zâmbetul pe buze alături de părinți.

Filarmonica „Ion Dumitrescu”

Filarmonica „Ion Dumitrescu” s-a înființat în anul 1995 și are ca ordonator principal de credite Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea. Filarmonica este cea mai prestigioasă instituție de cultură din Râmnicu Vâlcea. Această instituție este dedicată melomanilor vâlceni și nu numai. Turiștii aflați prin zonă sunt primiți să asiste la concertele desfășurate în cadrul Filarmonicii.

Filarmonica „Ion Dumitrescu” a avut onoarea de a colabora cu Opera Română din Craiova, Opera Română din București, Radio România Muzical, Universitatea Națională de Muzică București etc. De asemenea, instituția a avut plăcerea de a colabora cu artiști și dirijori atât din România cât și din străinătate. Activitatea artistică a instituției este reprezentată de două formații valoroase: Orchestra Simfonică și Corala Academică „Euphonia”.

Concertele orchestrei  Filarmonicii “Ion Dumitrescu” sunt susţinute în fiecare luni seara, începând cu ora 19.00, în sala de concerte ”Alexandru Lahovari” care are o capacitate de 305 locuri.

În prezent, totalitatea lucrărilor interpretate de artiştii Filarmonicii “Ion Dumitrescu” acoperă o perioadă istorică amplă: de la preclasic la contemporan, trecând prin toate stilurile de muzică simfonică, vocal-simfonică, operă, camerală, muzică cultă şi de divertisment, jazz simfonic, muzică de film.

Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea

Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea a fost înființat în 1953, denumit atunci Casa Pionierilor. În cadrul acestei instituții se organizează evenimente și acțiuni în parteneriat cu instituțiile de învățământ formale și non-formale, cluburi ale copiilor și tinerilor sau cu autoritățile locale – Primăria și Prefectura, Inspectoratul Școlar Vâlcea, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Vâlcea, Poliţia Judeţeană şi Municipală, Inspectoratul pentru Situaţiile de Urgenţă, Agenţia Naţională Antidrog, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Fundaţia Judeţeană de Tineret, Uniunea Artiştilor Plastici, Consiliul Elevilor.

Palatul Copiilor este un centru de cultură important din Râmnicu Vâlcea, deoarece le oferă posibilitatea copiilor de a-și dezvolta latura artistică, științifică sau artistică.

Indiferent de scopul vizitei dumneavoastră în Râmnicu-Vâlcea, centrele culturale reprezintă o modalitate prin care puteți uita de grijile cotidiene și vă puteți delecta cu o piesă bună de teatru sau cu un spectacol artistic menit a vă destinde și relaxa.

Hotel Simfonia vă oferă o cazare de 4 stele, cu facilități precum saună, sală de sport și fitness care vă vor face sejurul unul relaxant. Vă veți îndrăgosti de peisajele minunate oferite de Râmnicu Vâlcea, pe care le puteți observa de pe terasa panoramică a restaurantului Simfonia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button