Entry-header image

De ce să vizitezi Transalpina – Obiective turistice aflate pe Drumul Regelui

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, aceasta fiind situată la o altitudine de 2145 m, aspect care o face să fie cea mai vizitată atracție turistică de români și de turiștii străini. Din articolul nostru vei afla de ce să vizitezi Transalpina – obiective turistice aflate pe Drumul Regelui!

Se întinde din localitatea Novaci, județul Gorj, traveresează Rânca și continuă spre localitatea Saliște, din județul Sibiu, iar altitudinea cea mai înaltă o atinge pe o distanță de aproximativ 20 km în județul Vâlcea, unde are caracteristica de „șosea de creastă”. Mai mult decât atât, există numeroase pensiuni și restaurante unde poți găsi cazare Transalpina accesibilă și mâncăruri tradiționale servite cu drag. Hotel Simfonia, localizat în Râmnicu-Vâlcea este locația ideală de a te caza, în cazul în care vrei să fii aproape de Transalpina.

Transalpina a fost reconstruită în perioada interbelică şi dată în folosinţă în 1935, când a fost inaugurată de regele Carol al II-lea, motiv pentru care i se mai spune şi Drumul Regelui. Astăzi, drumul este modernizat aproape în toatalitate şi este accesibil tututor autovehiculelor cu greutatea de până la 7,5 tone.

​Obiective turistice întâlnite pe Transalpina

În timpul parcurgerii șoselei puteți vedea Vârful Păpușa (2.136 m), Vârful Dengheru (2.084 m), Lacul Petrimanu, Vârful Urda (2.228 m), Vârful Micaia (2.170 m), Vârful Muntinu (2.062 m), Lacurile Muntinu, Râul Lotru, Lacul Gâlcescu (urmând traseele ce pornesc din Obârșia Lotrului sau din zona Muntelui Mohoru), Mânăstirea Obârșia Lotrului, Lacul Vidra, Mânăstirea Oașa, Lacul Oașa, Lacul Tău, sau puteți vizita Stațiunile Rânca și Voineasa. Urmând traseul de pe Valea Frumoasei, de pe Transalpina se poate ajunge în Stațiunea Păltiniș și în localitatea Rășinari din județul Sibiu.

Peștera Muierii este una dintre cele mai cunoscute și vizitate peșteri din România, fiind unul dintre principalele obiective turistice de pe Transalpina.

Peștera Polovragi este unul dintre cele mai apreciate obiective turistice vizitate de cei care tranveresează Transalpina. Ea se află în Munții Căpățânii, pe malul Oltețului, la o altitudine de 670 m.

Cheile Olteţului fac parte dintr-o rezervație naturală din județul Gorj și au de arătat peisaje extraordinare, cu cascade, stânci golașe, caverne săpate în vârf de munte și poieni înconjurate de felurite soiuri de copaci, de la foioase până la conifere.

​Program Transalpina – Când se deschide Transalpina traficului rutier

Programul de acces pe Transalpina poate varia în fiecare an în funcție de condițiile meteorologice. În zona cea mai înaltă, aflată între Râncă și Obârșia Lotrului, zăpada persistă de obicei din luna noiembrie și până în mai-iunie. În funcție de prima zăpadă și de perioadă de topire a zăpezii, traficul se deschide la diferite intervale din an.

În cele mai multe cazuri însă, circulația pe Transalpina este deschisă doar în intervalul 1 iulie – 31 octombrie, în fiecare an. Din 1 noiembrie până în 30 iunie traseul este închis.

Traseul este unul periculos, mai ales pe timpul nopții, din cauza curbelor, care necesită o atenție sporită. De aceea, în intervalul orar 22:00 – 6:00 circulația este închisă.

Dacă sunteți iubitori de sporturi extreme, iarna este momentul perfect pentru a vă caza la hotelul nostru amplasat în proximitatea resortului. Petrece clipe memorabile pe Domeniul schiabil Transalpina, care este alcătuit din șapte pârtii, accesibile atât cu telegondola, telescaunul, cât și cu teleschiurile.

Hotel Simfonia situat în Râmnicu-Vâlcea este cazarea ideală atunci când călătoriți în zona Vâlcea, fiind un loc plăcut, primitor unde îmbinarea armonioasă de lux, confort și eleganță va bucura inimile celor pe care îi găzduiește.

Call Now Button