Un sejur de weekend la hotel Simfonia înseamnă relaxare, distracție și multe drumeții alături de cei dragi. Râmnicu Vâlcea este unul dintre cele mai frumoase orașe situate în partea centrală a țării, cu aproximativ 100.000 de locuitori. Este un loc frumos amenajat, curat cu multe zone verzi pe care turiștii le pot vizita pe întreaga perioadă a anului.
Parcul Mircea cel Bătrân, aflat chiar în centrul orașului este un loc care merită vizitat dacă vă aflați în Râmnicu Vâlcea. Se spune că acest parc ar sta pe locul cetății domnești a lui Mircea cel Bătrân. De asemenea, parcul Zăvoi este un alt tărâm de poveste ce te invită să-l explorezi printr-o frumoasă poartă din lemn.
Dacă vă aflați pentru un sejur de weekend în Râmnicu Vâlcea aveți ocazia să faceți excursii de o zi în diferite locații sau să vizitați centrele culturale din Râmnicu Vâlcea. În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva locații pe care le puteți include pe lista dumneavoastră de activități dacă vă aflați în Râmnicu Vâlcea.
Excursii de o zi în Râmnicu Vâlcea
În Râmnicu Vâlcea aveți ocazia să vă bucurați de liniște și să vă relaxați departe de aglomerația orașelor mari. Sunt multe activități pe care le puteți odată ajunși aici! Cu mașina poți alege multe trasee de o zi sau două. Astfel, într-un weekend în acest oraș minunat aveți ocazia să vizitați Salina Ocnele Mari, Cula Maldărești, Horezu, Băile Olănești sau o plimbare cu vaporașul pe râul Olt.
Salina Ocnele Mari
Salina Ocnele Mari este situată în localitatea cu același nume, la doar 8 km cu mașina de Râmnicu Vâlcea. Accesul vizitatorilor este realizat prin intermediul unui microbuz, care preia oamenii de la intrarea în salină. Drumul durează aproximativ 10 minute și circulă la un interval de 10 minute. În interiorul salinei este o temperatură constantă, de 13-15 º C. Salina Ocnele Mari se întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați. În interiorul salinei veți descoperi locuri special amenajate pentru relaxare, agrement și tratament: fotbal, tenis, biliard, minicarting. Pentru copii sunt amenajate locuri de joacă cu leagăne și tobogane. De asemenea, în salină există o sală de evenimente, restaurant și cramă, un magazin de suveniruri și magazine de băuturi răcoritoare. În interiorul bazei turistice, vizitatorii se pot relaxa în spațiile special amenajate.
În salină există și o biserică ce poartă hramul Sfânta Varvara și Sfântul Gheorghe. Salina Ocnelor Mari este una dintre cele mai vechi mine de sare din România. S-au descoperit umele vechii cetăți dacice Buridava, precum și numeroase topoare-ciocan de minerit, datând din perioada epocii neolitice, bronzului și din prima epocă a fierului. Exploatarea sării a devenit o importantă sursă de venit în timpul Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu. Din anul 1912, localitatea a început să fie amenajată ca stațiune balneară, iar salina a devenit renumită pentru efectele terapeutice.
Culele de la Măldărești
Culele de la Măldărești (din turcescul kule, care înseamnă “turn”) sunt un complex de case boierești specifice secolelor XVIII și XIX. Satul Măldărești se află în apropierea de orașul Horezu. Culele erau poziționate în zone deschize, cu vizibilitate maximă, pentru a putea depista pericolele din timp. Aceste construcții au fost ridicate cu scopul de a proteja viețile și averile boierilor de raidurile turcești, de tâlhari sau de revoltele țăranilor de pe moșiile locale. Cula Greceanu este cea mai veche culă păstrată în incinta Complexului Muzeal Mâldărești. Aceasta a fost construită de jupânul Gheorghe Măldărescu și de soția sa jupânița Eva prin anul 1517. Cula Greceanu vă întâmpină printr-o ușă masivă din stejar. Odată trecută, ajungeți în fosta odaie de primire. Această încăpere a fost decorată cu o frescă în stil bizantin realizată în anul 1934 de Olga Greceanu, urmașă a boierilor întemeietori. În casă turiștii vor putea descoperi piese de mobilier, covoare țesute manual cu motive oltenești, piese de ceramică și icoane. O altă culă pe care turiștii o pot vizita este cea construită de Gheorghiță Măldărescu între anii 1812-1827. Aceasta a fost cumpărată și amenajată în stil tradițional românesc de I.G. Duca (Cula Duca), ministru în mai multe guverne.
De asemenea, pe lângă aceste cule, în cadrul Complexului puteți vizita și o biserică ortodoxă de patrimoniu, care poartă trei hramuri: Sfântul Nicolae, Sfântul Gheorghe și Sfinții Voievozi.
Și, dacă veniți aici măcar pentru un week-end, Hotel Simfonia vă oferă o cazare de 4 stele, cu facilități precum saună, sală de sport și fitness care vă vor face sejurul unul relaxant. Vă veți îndrăgosti de peisajele minunate oferite de Râmnicu Vâlcea, pe care le puteți observa de pe terasa panoramică a restaurantului Simfonia!