Entry-header image

Răsfață-ți papilele gustative cu un foie gras când ești în Râmnicu Vâlcea

foie gras

Foie-gras, termen în franceză pentru „ficat gras”, este o specialitate culinară considerată de lux, fiind preparat din ficat de gâscă sau rață rezultat din creșterea și hrănirea forțată a acestora. Această metodă se numește în Franța gavaj, ce înseamnă îndopare.

​Foie gras – un adevărat deliciu pentru toate gusturile

La sfârșitul secolului al XVI-lea, practica gavajului s-a extins în toată Marea Mediterană și în Franța. În 1779, bucătarul francez Jean-Joseph Clause este creditat cu inventarea primului pate de foie gras. În 1784, a primit un brevet de mâncare.

Conform legislației franceze, acest preparat face parte din patrimoniul cultural și gastronomic, protejat în Franța. Gustul bogat, untos, cu o savoare delicată te va impresiona de la prima înghițitură. Foie gras-ul se poate găsi în magazine sub mai multe forme : foie-gras frais (ficat proaspăt), foie-gras cuit (foie-gras preparat) sau foie-gras mi-cuit (foie-gras semi-preparat).

Foie gras-ul sterilizat, poate fi păstrat pentru mai mulți ani într-un loc răcoros și uscat, exact ca un vin bun ce are o altă savoare atunci când este păstrat pentru mai mult timp.

Franța este cel mai mare producător de foie-gras, deținând 80% din piața mondială, urmată de Ungaria, Bulgaria, Canada și SUA.

Foie-gras este un preparat ce aduce multe beneficii organismului. Este bogat în substanțe nutritive precum vitamina B12, vitamina A, cupru și fier. Acest aliment conține multe grăsimi, însă acestea pot fi incluse cu ușurință ca arte a unei diete echilibrate. Trebuie să țineți cont că acest preparat trebuie să fie consumat în cantități reduse.

Această specialitate poate fi consumată alături de alte feluri de mâncare precum carne. Un vin alb de calitate va completa această masă festivă. Această delicatesă franceză este în cele mai multe cazuri consumată cu baghetă sau biscuiți.

La Hotel Simfonia, veți avea ocazia să gustați din acest preparat tradițional din Franța. Pe terasa hotelului cu vedere panoramică sau în interiorul restaurantului veți putea savura un escalop de foie gras cu sos miso, piersici şi mugur de ghimbir. Cu siguranță v-am atras atenția și v-am făcut curioși cu privire la acest preparat ce te îndeamnă să-l încerci doar din denumirea acestuia.

Bucătarii noștri sunt specializați în prepararea acestui fel de mâncare rafinat. Acest preparat este realizat din ficat de raţă gătit în tigaie, cu sos miso, pesmet aromatizat, piersici şi mugur de ghimbir. Această combinație inedită este una ce nu va da greș niciodată. Un adevărat deliciu pentru papilele gustative!

De asemenea, în meniul restaurantului Simfonia, veți găsi și alte preparate gustoase, precum salată mesclun cu brânză de capră în pesmet panko, tempura de creveţi şi legume cu sos soia şi sweet chilli sau un asortiment de brânzeturi cu struguri şi nuci coapte. Simfonia gusturilor va fi pe măsura așteptărilor dumneavoastră.

V-am făcut curioși? Nu ezitați să treceți pe la noi și să încercați preparatele noastre delicioase!

Call Now Button