Entry-header image

Rezervații naturale în județul Vâlcea

Rezervații naturale Râmnicu Vâlcea

Rezervațiile naturale din Râmnicu Vâlcea sunt incredibile și merită vizitate dacă vă aflați prin zonă. De asemenea, hotelul Simfonia vă oferă cazare de lux, unde să vă petreceți câteva zile de relaxare alături de familie. Hotelul dispune și de o terasă panoramică de unde puteți admira munții și orașul. Totul va fi conform așteptărilor tale. Vei avea parte de zile minunate, departe de agitația marilor orașe.

Cât timp sunteți în Râmnicu Vâlcea puteți vizita principalele atracții turistice, precum Muzeul Satului Vâlcean, Muzeul de Istorie, Casa memorială Anton Pann, Muzeul de artă „Casa Simian” sau Judecătoria Râmnicu Vâlcea. De asemenea, în Râmnicu Vâlcea, un loc plin de istorie, există mai multe biserici ce pot fi vizitate de toți turiștii. Aveți ocazia să vizitați Biserica Buna Vestire, Biserica Cuvioasa Paraschiva, Biserica Sf. Gheorghe sau Biserica Sf. Dumitru.

Principalele rezervații naturale din Râmnicu Vâlcea

Rezervațiile naturale din Râmnicu Vâlcea trebuie meritate dacă vă aflați prin zonă. Hotelul Simfonia se află în centrul orașului Râmnicu Vâlcea, astfel că, dacă aveți mașină vă puteți deplasa cu ușurință la principalele atracții turistice. De asemenea, dacă nu ați venit cu mașina nu este nicio problemă. Hotelul vă pune la dispoziție serviciul de închirieri auto pe parcursul vacanței dumneavoastră la hotelul Simfonia.

Să vedem care sunt principalele atracții turistice din județul Râmnicu Vâlcea.

  1. Rezervația Ocnelor Mari – se află în Subcarpații Vâlcii, o subdiviziune a Subcarpaților Getici, în bazinul pârâului Sărata, în partea central-estică a județului Vâlcea. Se întinde pe o suprafață de 15 hectare și reprezintă o formațiune geologică (râpă) realizată din rocă de tuf dacitic. Este o arie protejată prin lege. Formațiunea geologică „Evantaiul” a fost cea care a determinat declararea zonei o rezervație naturală. Rezervația se află la doar 7 km de municipul Râmnicu Vâlcea și poate fi vizitată pe tot parcursul anului. Turiștii vin în salina Ocnele Mari pentru a inhala aerosoli salini prin care se tratează diverse afecțiuni în special afecțiunile respiratorii (astm, bronșită, infecții respiratorii, etc)
  2. Rezervația Naturală Muzeul Trovanților – Muzeul Trovanților este un loc inedit, în aer liber, deschis pentru toți pasionații de geologie și arheologie. în interiorul acestui muzeu veți descoperi trovanții, microforme de relief caracteristice acumulărilor de nisipuri și unor stratificații de gresie bogate în carbonat de calciu. Trovanții întâlniți în Muzeul Trovanților impresionează și prin mărimea lor, găsindu-se trovanți de la doi – trei cm, pâna la aproximativ cinci metri.
  3. Piramidele de pământ de la Slătioara – Acestea se află pe „Magura Slatioarei”, în satul Gorunesti și pe teritoriul comunei Stroiești, fiind declarate rezervație naturală. Cele două dealuri, Măgura și Măguricea reprezintă o structură geologică de tip anticlinal constituită preponderent din conglomerate. Piramidele sunt niște sculpturi impresionante ale eroziunii diferentiale produse de catre apa de precipitatie. Este mai dificil să ajungeți la acest obiectiv turistic, însă poate fi admirat și de la distanță.
  4. Peștera cu Perle – este o arie protejată de interes național, situată în județul Vâlcea, pe teritoriul administrativ al orașului Băile Olănești. Peștera este inclusă în Parcul Național Buila-Vânturarița. Aria protejată reprezintă o cavernă cu mai multe forme concreționare sub formă de perle, ce adăpostește fauna constituită din resturi fosile de urs din peșteră.
  5. Rezervația Sterpu-Dealul Negru – situată în județul Vâlcea, pe teritoriul administrativ al Voineasa, este o arie protejată de interes național. Aici puteți vedea capra neagră, precum și alte animale sălbatice (urs brun, cerb) protejate prin lege. De asemenea, rezervația adăpostește o faună impresionantă (varietate de specii floristice: jneapăn, smârdar).
  6. Rezervația Cristești – aflată în județul Vâlcea, pe teritoriul administrativ al comunei Voineasa, este o arie protejată de interes național, la o altitudine cuprinsă între 1.900 și 2.050 m. Cuprinde forme complexe de relief ruiniform și glaciar, stâncării, goluri alpine, grohotișuri, pajiști, păduri și poiene; cu faună și floră specifică Carpaților Meridionali.

Acestea sunt doar câteva dintre rezervațiile naturale din județul Râmnicu Vâlcea, care pot fi admirate de cei care se află în această zonă.

Rezervații naturale în județul Vâlcea – cazare Hotel Simfonia

Rezervațiile naturale din Râmnicu Vâlcea cuprind arii protejate de interes național. Acestea sunt zone ce merită vizitate, unde puteți admira puterea naturii de a crea astfel de locuri incredibile.

Hotel Simfonia, este singurul loc din oraș de unde priveliștea către munții Făgărașului se deschide amplă, de o frumusețe copleșitoare. Totul este o simfonie de idei menită să bucure inimile celor pe care ii găzduiește. Acest boutique de 4 stele vă va face sejurul de vis și veți dori să prelungiți vacanța cât mai mult. Hotelul este perfect pentru cei care vor să se relaxeze și să evadeze din orașele mult prea aglomerate, care nu oferă liniștea necesară, pe care ne-o dorim cu ardoare câteodată. Personalul nostru vă va face să vă simțiți ca acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button