Entry-header image

Termeni & Condiții Închiriere Auto

Conditii de inchiriere

1.Vârsta si permisul de conducere

Autoturismul poate fi închiriat persoanelor care posedă permis de conducere naţional sau international, cu vârsta minimă de 21 ani. Pentru persoane in varsta de pana la 25 de ani, care se califica pentru categoria auto solicitata, se va aplica taxa de sofer tanar, de 5 EURO + TVA/zi (maximum 10 zile taxate).

Persoanele care inchiriaza, cat si soferii suplimentari, trebuie sa detina permis de conducere de cel putin 12 luni. Daca permisul de conducere al persoanei care inchiriaza sau al soferului suplimentar nu este scris cu caractere latine, este necesar un permis de conducere international.

Nu se accepta copie a permisului de conducere, dovada de circulatie sau permis de conducere expirat.

In mod obisnuit, vehiculul de inchiriat este asigurat doar pentru persoana care il inchiriaza. Daca alte persoane intentioneaza sa conduca masina, acestea trebuie sa fie prezente in momentul inchirierii, pentru a fi adaugate pe Contractul de inchiriere, cu obligatia de a prezenta un permis de conducere detinut de cel putin un an. Orice sofer suplimentar trebuie sa indeplineasca cerintele referitoare la varsta minima.

2. Închirierea

Masina este inchiriata in conformitate cu termenii si conditiile Contractului de inchiriere.

Persoanele care inchiriaza vehicule sunt rugate sa citeasca cu atentie Contractul si sa confirme acceptarea acestuia, prin semnarea documentului respectiv, la sediul Hotel Simfonia, Str. George Enescu, Rm. Valcea, jud.Valcea,Romania.

Hotel Simfonia isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea, fara explicatii.

3. Metoda de plata acceptata

Soferul principal trebuie sa detina un card de credit valid. Detaliile cardului de credit vor fi preluate in momentul inchirierii sau pot fi adaugate in momentul rezervarii, pentru a grabi procesul de inchiriere.

In contul cartii de credit prezentate la inchiriere trebuie sa fie disponibila o suma care sa acopere costul estimat al inchirierii cat si alte taxe/costuri ce se pot aplica (ex, fransiza asigurare, servicii aditionale, etc.)

La plata se accepta carduri de credit/debit: American Express, MasterCard/Eurocard, Visa si Diners Club sau plata cu numerar in momentul inchirierii.

Indiferent de mijloacele de plata utilizate, Hotel Simfonia isi rezerva dreptul de a efectua orice verificari necesare si de a aproba sau refuza inchirierea.

4. Garanţia

La întocmirea contractului de închiriere, se percepe o garanţie materială intre 200 si 300 EURO, în funcţie de tipul şi clasa autoturismului. Garanţia materială se restituie în momentul predării autoturismului de către client. Se acceptă plata cash, card sau în contul bancar al firmei.

5. Documentele necesare închirierii

a) pentru persoană juridică:

– Copie după Certificatul de înregistrare (C.U.I.);

– Comanda pentru închiriere din partea firmei, ştampilată şi semnată;

– Ştampila societăţii;

– Împuternicirea pentru persoana desemnată să preia autoturismul şi să semneze contractul.

b) pentru persoană fizică:

– carnet de conducere categoria B

– act de identitate (BI/CI sau paşaport).

Daca exista un sofer suplimentar, acesta trebuie sa prezinte un act de identitate/pasaport si permisul de conducere; de asemenea, soferul suplimentar trebuie sa fie prezent la momentul preluarii masinii.

6. Predarea / preluarea autoturismului / utilizarea in strainatate

Autoturismul se predă / preia cu rezervorul de combustibil plin, curat interior şi exterior.

Simfonia Hotel pune la dispozitie un rezervor plin, la inceputul perioadei de inchiriere, astfel nu trebuie sa va faceti griji despre gasirea celei mai apropiate benzinarii cand returnati vehiculul, fara a exista riscul de a pierde avionul sau trenul.

La returnare clientul trebuie sa umple rezervorul inainte , in caz contrar, combustibilul lipsa va fi taxat. Cat timp nu umple el insusi rezervorul, clientul recunoaste metodele de calcul utilizate de companie pentru a stabili cantitatea de combustibil consumat. Combustibilul consumat pe perioada închirierii este suportat de către client. Predarea / preluarea autoturismului se efectuează in baza unui proces verbal.

Solicitarile de livrare si colectare trebuie trimise cu cel putin 24 de ore in avans. Masinile pot fi livrate in timpul orelor de program ale Hotel Simfonia.

Detaliile referitoare la identitate (pasaport, permis de conducere) si alte detalii necesare pentru contractul de inchiriere trebuie furnizate in momentul rezervarii.

Pentru colectarea masinii din alte orase decat cel unde se afla sediul Hotel Simfonia se va percepe o taxa de 0,50 EURO /km (minimum 25,00 EURO + TVA) .

Pentru utilizarea autovehicolului in afara granitelor Romaniei se percepe o taxa de 40 EURO / inchiriere.

Toate amenzile ce rezultă din orice încălcare a legilor de pe teritoriul Romaniei în timpul perioadei de inchiriere sunt suportate exclusiv de către client.

7. Tarife de inchiriere

Tarifele includ cel putin intretinerea auto, radio si asigurarea de raspundere civila.

Preturile nu includ combustibilul.

Durata minima de taxare este de 24 de ore. Intervalul de 29 de minute peste cele 24 de ore nu se taxeaza. In cazul in care masina va fi predata mai tarziu cu mai mult de 29 minute decat ora de preluare din contractul de inchiriere, se va taxa o zi suplimentara.

Pentru inchirieri lunare sau pe termen lung, informatii suplimentare sunt disponibile la cerere.

Preturile sunt exprimate în EURO, plătibile în RON la cursul BNR din ziua facturării si contin TVA. Plata se poate efectua în numerar, card sau OP la începutul închirierii. Dacă se doreşte sofer în momentul închirierii autoturismului, se percepe o taxă de 30 EURO / zi.

8. Taxe suplimentare

Se pot percepe urmatoarele taxe :

– cheia sau documentele masinii pierdute: 100,00 EURO, per obiect.

– absenta unui raport de politie, in caz de furt: 250,00 EURO

– murdarie excesiva in vehicul sau tapiterie patata: 40,00 EURO

In cazul in care un angajat al Hotel Simfonia se va deplasa la client din motive cauzate de pierderea cheilor, anvelope distruse, geam spart sau alte motive similare, se va aplica o taxa 0.35 EUR + TVA/km pana la locul clientului.

9. Dotari suplimentare

Cand rezervati vehiculul, va rugam sa ne informati cu privire la dotarile suplimentare pe care le doriti. Va putem pune la dispozitie urmatoarele dotari, pentru o taxa suplimentara:

–  scaun pentru copii: 6 euro/zi;

– GPS mobil: 7 EURO / zi, cu o taxa maxima de 60EURO / inchiriere;

– se pot inchiria lanturi de zapada, pentru o taxa de 5,00 EURO /zi;

– sofer additional pentru o taxa de 30 EURO / zi.

Echipament de iarna

Intre 1 noiembrie si 31 martie, toate masinile noastre vor fi echipate cu cauciuri de iarna. Se va percepe o taxa de 2,00 EURO pe zi, taxa maxima fiind de 30,00 EURO per inchiriere.

10. Rezervare

Se solicită un avans in sumă de 50% din suma precalculata de Hotel simfonia pentru inchiriere, cash sau in contul bancar al firmei. Autoturismul este rezervat in momentul cand avansul este încasat.

Rezervarea se poate modifica cu 48h inainte de inceperea rezervarii, pentru acest lucru percepandu-se o taxa de 10EURO/ modificare.

Rezervarea se poate anula de către client la maxim 24 de ore de la efectuarea plaţii cu titlu de avans. Banii se returneaza clientului mai putin taxa pentru anulare, echivalentul a 3 zile de inchiriere.

Nerespectarea sau neprezentarea clientului din motive personale la data şi locul stabilit de comun acord, conduce la pierderea avansului pentru închiriere, deoarece firma înregistreaza beneficiu nerealizat.

11. Asigurări

Autoturismele au toate taxele plătite de către firma noastra, respectiv : CASCO, RCA, ROVIGNETA.

Clientul/soferul autorizat este acoperit de raspunderea civila, in cazul unui accident. Clientul/soferul autorizat poate fi raspunzator in fata legii pentru daune care nu pot fi acoperite de asigurarea RCA. Clientul este raspunzator pentru avarierea sau furtul vehiculului inchiriat, in limitele unei sume maxime.

Puteti verifica ce asigurari sunt incluse in pretul inchirierii, in momentul rezervarii sau cand ajungeti sediul Hotel Simfonia. Pentru detalii cu privire la excendente si asigurari, consultati informatiile de mai jos.

Protectie impotriva furtului

Daca este acceptata ofera protectie in cazul pierderii sau avarierii vehicului inchiriat prin sau in urma furtului sau a tentativei de furt. Protecţia impotriva furtului este un serviciu optional care, dacă este acceptat, scuteşte clientul de la toate responsabilitatile financiare pentru pierderea sau deteriorarea autovehiculului prin plata unei taxe de : 9.00 € / inchiriere. Acestea exclud orice furt al obiectelor personale.

Va rugam sa retineti ca, in cazul nefericit al unui accident, trebuie anuntata cea mai apropiata sectie de politie si trebuie obtinut un raport de constatare a accidentului.

Raspundere in caz de accident

In caz ca este acceptata reduce, indiferent de vina, responsabilitatea financiara a persoanei care inchiriaza masina, la suma minima obligatorie pentru pierderea sau avarierea vehiculului si a pieselor de schimb sau accesoriilor sale, cu exceptia furtului sau vandalizarii.

Chiar daca a fost acceptata sau nu, clientul este responsabil pentru remedierea integrala a daunei, daca aceasta a fost cauzata de:

– conducerea sub influenta drogurilor sau a alcoolului;

– daca clientul nu a oprit dupa producerea unui accident si nu a luat masurile necesare, adica nu a anuntat politia, nu a aflat numele si adresele partilor si martorilor implicati;

– utilizarea in scopuri ilicite/ilegale, cum ar fi contrabanda, furtul, transportul ilegal de articole sau bunuri etc.;

– conducerea masinii cu sarcina depasita, incalcarea limitei legale de viteza , in conformitate cu permisul de circulatie al vehiculului;

– conducerea masinii de catre persoane neautorizate, adica sub limita de varsta, nedeclarate si nementionate in Contractul de inchiriere;

– conducerea vehiculului in afara drumurilor publice, in munti etc.;

– utilizarea vehiculului pentru orice tip de curse sau competitii, inclusiv ca pacemaker in cadrul curselor;

– nerespectarea: culorii semaforului, indicatorului de STOP, a limitei de viteza, intrarea pe contrasens, conducerea pe contrasens, pe drumurile cu sens unic;

– daune aduse motorului, rotilor, cauciucurilor si spatiului interior al vehiculului, sub caroseria masinii.

Răspunderea chiriaşului pentru daunele aduse autovehiculului , poate fi redusa, cu condiţia ca legile traficului roman sa nu fie încălcate, la € 600 prin plata a € 10 pe zi .

Conditiile protectiei impotriva furtului si raspunderii in caz de accident sunt aplicabile doar daca se prezinta procesul verbal intocmit de politie si raportul de constatare a accidentului. In caz contrar, clientul va fi responsabil chiar daca exista CDW si TP acceptate pentru toate daunele cauzate vehiculului inchiriat. CDW si TP sunt valabile doar pe teritoriul Romaniei. Asigurarea pentru conducerea autovehiculului in afara Romaniei este supusa conditiilor si tarifelor speciale.

Fara protectai impotriva furtului si raspunderea in caz de accident, clientul are raspundere in valoare de pana la 10.000,00 EURO.

Taxa administrare incident

În cazul unui accident, din cauza clientului, acesta are obligaţia de a plăti Hotel Simfonia o taxă nerambursabilă de 30 € pentru a acoperi cheltuielile de administrare.

12. Asistenta Rutiera

Procedura va fi facuta cunoscuta la preluarea masinii.

Pot fi utilizate urmatoarele nr. de telefon pentru asistenta rutiera:

Asistenta rutiera Skoda : 0250.730579 / 0372.738.689 ( L-V: 8.30 – 18.00; S: 8.30 – 14.00)

Asistenta rutiera Peugeot : 0250.702.030 / 0372.738.688 ( L-V: 8.30 – 18.00; S: 8.30 – 14.00)

Tractari 24h / 7 zile : 0726.709.565.

Firma isi rezerva dreptul de a modifica preturile in functie de cerere si oferta. Exceptie fac contractele in derulare.

Tarifele sunt exprimate in EURO si pot fi platite in lei la cursul BNR din ziua facturarii.

Parasirea teritoriului Romaniei implica dublarea tarifului inchirierii si a garantiei materiale.

Call Now Button