Dacă ești în căutare de activități în aer liber, atunci îți propunem câteva trasee turistice în zona orașului Râmnicu Vâlcea. O ieșire în natură este mereu binevenită, fiind locul unde poți să te relaxezi pe deplin. Devii una cu natura și totul pare să îți inducă o stare de liniște, de la ciripitul păsărilor, până la adierea ușoară a vântului prin crengile copacilor.
Liniștea oferită de mediul înconjurător va fi mereu cel mai bun remediu împotriva anxietății. Pe parcursul zilei, ne putem confrunta cu diferite situații stresante, la locul de muncă sau chiar acasă. Nu toate ies mereu așa cum ne-am plănuit și grijile ne acaparează. Însă, hotel Simfonia vine în ajutorul tău pentru a scăpa de monotonie, stres și anxietate cu câteva trasee turistice, benefice pentru corp și minte. Sezonul cald se apropie, așadar acest tip de activitate recreativă este potrivită.
Trasee turistice în munții Cozia
Munții Cozia se află la aproximativ 20 km de Râmnicu Vâlcea, pe partea dreaptă a Văii Oltului, la sud de Crestele Făgărașului, în apropiere de Localitatea Căciulata. Vă vom prezenta câteva trasee turistice de dificultate ușoară pe care le puteți face.
Munții Cozia au altitudini modeste, cel mai înalt vârf, Ciuha Mare, având 1668 m. Masivul este acoperit în cea mai mare parte de pădure, unde veți descoperi mai multe viețuitoare, precum și o vegetație specifică locului, precum stejari, fagi, pini, etc. Din anumite puncte, puteți observa împrejurimile de pe puncte de belvedere spectaculoase aflate pe margini de prăpastii. Puteți efectua trasele spre munții Cozia pe tot parcursul anului, întrucât riscul avalanșelor iarna este minim. De asemenea, dacă întâmpinați în timpul traseului zone problematice sau blocate de copaci, puteți găsi cu ușurință alte rute ocolitoare.
Trasee turistice în munții Cozia:
Mănăstirea Stănișoara (730 m) – Cabana Cozia (1573) – Refugiul Turneanu (1320 m) – Stâna Turneanu (1115 m) – Mănăstirea Stănișoara (730 m).
- Castrul Roman Arutela – Mănăstirea Stănișoara – cruce galbenă până La Troița, apoi banda albastră.
- Satul Păușa – Mănăstirea Stănișoara – banda albastră.
- Mănăstirea Turnu – Mănăstirea Stănișoara – banda roșie până La Troița, apoi banda albastră.
- Mănăstirea Turnu (350 m) – Mănăstirea Stănișoara (730 m) – Cabana Cozia (1573) – Refugiul Turneanu (1320 m) – Mănăstirea Turnu (350 m).
- Vf. Cozia (1668m)- Curmătura Mocirle ( 1427m.)- Vf. Omul (1558 m.) –Muchia Şirul de Pietre- Satu Pripoare (520m). Diferenţă de nivel 1148 m. Marcaj : cruce roşie. Timp de mers 3-4 ore. Traseu dificil iarna pe zăpadă.
- Brezoi (640m)- Valea Dăneasa – Poiana Tarsa (1280m). Diferenţă de nivel 940 m. Marcaj : punct roşu. Timp de mers 3-4 ore. Traseu dificil iarna pe zăpadă.
Pentru mai multe trasee turistice puteți accesa site-ul valceaturistica.ro.
Trasee turistice – echipamente
Dacă v-ați decis asupra traseelor turistice ca activitate recreativă, în continuare vă vom spune cu ce trebuie să fiți echipat, pentru a nu vă lipsi nimic în timpul drumeției.
În primul rând, trebuie să aveți bocanci. Încălțămintea potrivită este esențială pentru orice traseu montan, întrucât veți avea de parcurs distanțe destul de lungi, iar picioarele trebuie să fie protejate. Atunci când aveți un traseu prin pădure, puteți călca greșit pe o piatră, iar acest lucru vă va da o mare durere de picior, poate chiar o entorsă. De aceea este bine să aveți bocanci cu o talpă ce asigură aderență și stabilitate. Puteți găsi perechea potrivită în magazinele de specialitate.
Un alt accesoriu esențial este rucsacul. Trebuie să aveți un loc unde să vă puneți toate lucrurile, iar acesta trebuie să aibă câteva caracteristici esențiale precum: chingi sau bețe pentru prinderea bețelor de tracking, compartiment la bază pentru sacul de dormit, chingi pentru prinderea izoprenului, bretelele să fie cât mai late și căptușite, pentru a nu provoca răni, iar rucsacul să fie reglabil. De asemenea, dacă plănuiți să faceți trasee turistice mai lungi, de câteva zile, veți avea nevoie de cort, de sac de dormit, saltea de dormit.
Mai mult, este esențial să aveți la voi o trusă de prim ajutor, care să conțină câteva medicamente importante, care vă vor fi de folos într-o situație de urgență (medicamente de uz extern pentru dezinfectarea rănilor, unguent pentru dureri musculare, cremă protecție solară, alcool sanitar, medicamente de uz intern, comprese sterile, vată, fașă de tifon, plasturi cu rivanol, leucoplast). La partea de îmbrăcăminte aveți nevoie de: pantaloni de trekking, tricouri, geacă de vânt și ploaie, bluză și pantaloni polar, căciulă și mănuși.
Traseele turistice sunt o sursă de energie și sunt benefice atât pentru trup cât și pentru minte. Dacă sunteți începători nu vă aventurați pe trasee dificile și niciodată nu porniți la drum fără echipamentul potrivit.
Trasee turistice – alegeți Hotel Simfonia pentru o cazare de vis!
Dacă v-ați decis să faceți trasee turistice în zona județului Râmnicu Vâlcea, Hotel Simfonia este locația ideală pentru cazare. De asemenea, puteți alege și alte activități de o zi și excursii de o zi pe care le puteți face prin împrejurimi. Aici veți petrece momente de relaxare după un traseu lung și obositor. Personalul nostru va sta la dispoziția voastră cu orice cerere, și vă va face sejurul cât mai plăcut!